pondelok 2. novembra 2015

Jesenné prázdniny

Pre mamu školákov je možnosť pracovať v školstve a mať voľno zároveň s deťmi požehnaním.
Jesenné prázdniny boli pre mňa skutočne potrebným a dlho očakávaným resetom... 
Po, z rôznych dôvodov, nestíhacom období, som zvládla hneď niekoľko praní, menšiu reorganizáciu detskej izby, ale aj šálku čaju na dvore zaliatom slnkom.

Návštevy cintorínov, svetielka sviečok a kahancov, spomienky. Prirodzene, že pre tieto okamihy sme si našli počas uplynulých dní čas a priestor, ale nádherné jesenné počasie počas celého víkendu nás vytiahlo aj na výlety.

V sobotu to bola menšia turistika ku kostolíku v Dražovciach pri Nitre. Okrem slniečka nám žičil tiež vietor, takže sme si po vyšľapaní na kopec užili aj trepot šarkanov v povetrí.




V nedeľu sme sa už po niekoľký raz vybrali do Arboréta v Mlyňanoch. 
Napriek kalendáru, ktorý nám presne v tento deň odštartoval nový, už tradične chladnejší, mesiac- november, bolo naozaj nádherne. Celé to tu hýrilo farbami, až som chvíľami váhala čomu dať prednosť - prežívaniu, či foteniu :)








Dnešné ráno už nebolo také príjemné ako počas tých niekoľkých voľných dní. Povinnosti, inovaťou postriebrená tráva a škrabanie primrznutých okien na aute, nás opäť vrátili do reality bežných dní :) Veľmi si želám, aby si ešte aspoň na chvíľu uchovali v sebe niečo z toho príjemne jesenného.

2 komentáre:

  1. Užívali jste si, zvlášť s drakem, to jsme letos ještě nebyli:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Gábi ahoj, velmi mě potěšil tvůj komentář...ano, trefilas to úplně přesně :-) Tyto slova růžence milosrdenství jsou tam rozebírané...nádherná knížka...potěší tě uvnitř...když růženec znáš :-))

    a jak se máte jinak vy- vidím na vašich dnech :-))) máš krásné listy, i draky i objetí :-))) díky

    OdpovedaťOdstrániť