štvrtok 2. októbra 2014

Návraty

Dnes tak trošku spomienkovo...
Áno, uvedomujem si, že leto je už nenávratne za nami a jeseň v plnom prúde, ale ja ešte musím kúsoček na letnú nôtu. Akosi som nestíhala :)
Prázdniny. Boli akčné, plné zážitkov, výletov, dobrodružstiev.
Akoby sme všetci podvedome cítili, že od septembra to bude o dosť iné.
Stihli sme na pár dní Oravu, ten krásny kraj, s jeho typickým Oravským zámkom, splav na plti popod zámok aj plavbu loďou po oravskej priehrade na Slanický ostrov a na jeden poldeň malú odbočku do poľského zábavného parku Rabkaland.  Pokochali sa malebnosťou múzea oravskej dediny v Zuberci a frčali späť na dolniaky.

Do konca leta sa nám podarilo popridávať ešte zopár zrúcanín, včelársky skanzen, výlet do bane Cigeľ, omrknúť zubre v zubrej obore pri Topoľčiankach, stráviť jeden deň v maďarskej Budapešti - v tropicariu a v ZOO a posledný augustový víkend ešte zažiť atmosféru leteckých dní na Sliači.

Od 2.septembra sme odštartovali novú etapu v našich životoch ako traja školáci - Jakubko v I.A, Rebi ako veľká piatačka a ja v mojej novej práci po dvoch materských a menšej pauze k tomu ako sociálny pedagóg.

Prvý mesiac bol mesiacom utriasania sa, hľadania si jednotného rytmu, ale aj nachádzania času a energie na seba navzájom, ale zdá sa, že sme to spoločnými silami zvládli :) 

Ďalšia z kategórie návratov a spomienok, je aj veľká udalosť z včerajšieho dňa u nás doma.
Naša Rebeka oslávila svoje prvé okrúhle narodeniny - 10 rokov... 
Pri príprave koláže a prehŕňajúc sa množstvom fotografií z jej prvých rôčkov som si neraz povzdychla, aký neuveriteľný je čas...


4 komentáre:

  1. Měli jste pěkně akční léto :-) A máš doma už velkou šikovnou slečnu, máš pravdu, ten čas tak letí a nejvíc to vidíme na dětech...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Gábinko, páni, to bylo léto! Nádherné koláže, na Oravě jsem od dětství nebyla...
    Gratuluji Kubíčkovi k nástupu do první třídy, tobě po letech do práce a Rebece k prvním kulatinám!
    Mějte se všichni moc hezky, Helena

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Krásné fotky, nádherné vzpomínky. Rebece vše nejlepší.

    OdpovedaťOdstrániť