pondelok 9. septembra 2013

Z výletníckeho zápisníka

Rada sa inšpirujem tipmi na výlety na vašich blogoch a tak aj ja pridávam zopár našich najaktuálnejších zážitkov.

V Mojmírovskom kaštieli s krásnym parkom sme sa už kedysi ocitli na krásnej jarnej prechádzke. Koncom augusta sme natrafili na informáciu o historickom festivale konanom v jeho priestoroch a už sme sa tam aj hrnuli. A že to bol dobrý nápad!
Poobdivovali sme Máriu Teréziu, ktorá sa priviezla na koči so svojimi dvoranmi a len čo sa usadila do tieňa pod rozložitým stromom v parku, namontovali sa k nej naše deťúchy hneď na fotenie:) 
(Inak, vzhľadom na 16 detí vyzerá celkom zachovalo, čo poviete, dámy?:)
Naši fešáci si ochotne vystáli aj rad na maľovanie a tak už do konca akcie pobehovali ako spiderman a motýľ.
Povozili sa na koníkoch, vybláznili sa na nafukovacích atrakciách, vyskúšali, či dokážu skrotiť býka, pozreli si s nami šermiarske vystúpenia a vyšli na kostolnú vežu sprístupnenú len veľmi príležitostne a otestovali funkčnosť všetkých 3 zvonov. Tipujem, že domácim doteraz zvoní v ušiach...:)

A súťažili. 
V hádzaní krúžkov na meč, v strieľaní lukom a šípmi do terča, v skákaní na dĺžku meča, v hádzaní klobúkom, ...
Musím povedať, že hoci boli aktívne najmä deti, skvelo sme sa zabavili všetci.

A z najnovšieho výletu do Bratislavy.
Kým prázdniny sú už za nami, počasie nám cez víkend prialo a tak sme vyrazili do hlavného mesta. Pre nás cezpoľných je to sem tam veľké lákadlo:)
Okružná plavba po Dunaji. (Skoro som napísala po Dubaji, no to by sme sa naveslovali:))Ten pocit slobody, keď vlny za nami špliechali, slnko sa na vode ligotalo, ponad nás prelietali čajky, dokonca sme zazreli aj jedného kormorána. Popri našej lodi sa preháňali väčší odvážlivci než sme my na motorových člnoch a s úsmevom odkývavali na všetky naše vodácke pozdravy a mávania o dušu:)

Druhé zastavenie - bratislavská ZOO. 
Už sme v nej boli niekoľkokrát a nikdy sme nemali dosť času si popreliezať všetky jej zákutia:)
Pre deti bol Dinopark stále veľkým lákadlom, no mňa najviac potešili malilinké mláďatká surikaty, ktoré sa motkali okolo mamy ako malé kuriatka:) Fakt zlatučké:)

Dnes sa nám už počasko trochu posunulo jesennejším smerom, ale verím, že na výlety nikdy nebude zlé počasie, len si treba vybrať správny cieľ cesty:)

4 komentáre:

  1. Gábinko, nádherné reportáže. Děti si to parádně užily, to je vidět a tudíž jsou rodiče taky spokojení, že.
    Přeju vám hodně takových dní, pa Helena

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Pěkné zážitky :-)))a krásný, pravdivý závěr tvých slov! Také blahopřeji k hezkému výročí a přeji vám, aby vaše láska rostla a všem vám bylo spolu hezky Pěkný den! K

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Gábi ahoj, děkuji za komentář u mě, chodím nakukovat i k tobě, co je nového :-) , doufám, že jste zdravíííí, měj se hezky K

    OdpovedaťOdstrániť