piatok 1. apríla 2011

1.apríl odštartoval aprílovým počasím

Dnešný 1. apríl odštartoval typickým aprílovým počasím. Ráno sme sa zobudili do dažďa, na obed sme išli pre Rebi do školy s krásnym slniečkom, vrátili sa s prvými kvapkami prehánky a tak dokola.
V záhradke sme sa teda príliš nerealizovali a ja som mala aspoň trochu času prejsť si záhradné zábery z minulých dní slniečkových:)



Ak máte chuť, nazrite so mnou:)




Nezábudky z minulého roku zatiaľ nedávajú o sebe vedieť, tak som si kúpila trojicu ich zástupcov, pre prípad, že by si to ani nerozmysleli.


Možno si pamätáte na moju bystrozrakosť z minuloročného "orgovánobrania", kde mi podobne ako zdvojený nezábudkový kvietok v strede tohto záberu, neunikli dva orgovánové kvietky:) Nájdete ich tu a tu.




Fialkový "hájik" pod orgovánom sa nám z roka na rok úspešne rozrastá.

Biele fialky.

Ich pomenovanie mi trochu nesedí, ale kvietky samotné mi sedia dokonalo:)



Úžasná fial(k)ová klasika


Dvojfarebná hra prírody




Jednu "mičurínsku" som si presadila do kvetináča, nech skrášľuje aj okno:)



Malý záhradný objav - podľa všetkých dostupných info tipujem anemone blanda alebo tiež veternica pôvabná.

Ak ma usmerníte inak, poteším sa:)



Jej pôvab si zatiaľ vychutnávame v kvetináčku, nové miesto v záhrade jej ešte len vymýšľame.





Poobedie patrilo našej prvej rodinnej návšteve miestnej knižnice.

Páčilo sa:)



Slečna školáčka nafasovala knižničný preukaz a vybrala si rozprávkovú knihu, Jakubko si vybral krtkovu knižku a spoločne si vybrali ešte knižku o dinosauroch.

Rebi sa ešte spýtala tety knihovníčky, či si môže požičať aj kuchársku knihu.

Tá s úsmevom súhlasila, ale neodpustila si otázku, či naša mladá tak rada varí. Na čo sa jej dostalo odpovede, že nie, ale rada si odkresľuje z kuchárskych knižiek jedlá a koláče:)

A to je fakt:)



Keďže sme sa dnes motkali prevažne v oddelení s detskými knihami, padla mi do oka táto.

Vyzerá skvelo, čo poviete?:)

16 komentárov:

  1. Poviem iba: "Hmmmmmm..." Na všechno. Luxus. Máte to krásný, kytky i žití. Jenom spokojeně oddechuju a blaženě se usmívám:o)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ahoj Gabi, u nás bylo počasí úplně stejné, akorát toho deštíku mohlo být trochu víc. Jarní kytičkové dekorace máš překrásné. Já mám ještě pořád strach z mrazíků tak mám venku jenom otužilé primulky, ale ve skleníku přesazuju muškáty a vysévám kytičky tak jak se na jaro patří.
    Přeju ti krásný, slibují, že slunečný víkend :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Jani, a tak to má byť:) Ďakujeme:)

    Vlasti, ďakujem pekne. Aj ja striehnem na nočné mráziky, aby som podľa potreby stiahla kvety dnu, ale zatiaľ to zvládajú bez sťahovania:)

    Príma víkend Gabi

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ahoj Gabi, nádherné jarní dekorace máš na zahrádce a fotky ostatních kytiček jsou také moc pěkné. Budu se muset někde poohlédnout po pomněnkách (nezábudky po vašem). Jsou krásné. Já jsem je měla v záhoně dvě nebo tři roky, ale už loni se neobjevily. Možná se jim u nás něco nelíbí. Tak to zkusím podruhé na jiném místě. Knížky jsou u nás také moc oblíbené. Kromě krtečka jsou velkými favority ještě Křemílek a Vochomůrka.
    Krásný víkend
    Jana

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Gabi, nádherné fotky. Na fialky se dnes chystám - chtěla bych zkusit kandované květy :)
    Ale nejvíc mě dostal tvůj srdíčkový kámen. Vášnivě sbírám různé srdíčka a kameny. Toto je skvělá kombinace obojího.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Janka, ahoj:) Ďakujem za milé a oceňujúce slová. Nech sa ti darí s kvietkami:)

    Lenka-Beaute, dík:) Čo sa týka kameňa, to je najväčší z našej hŕstky srdiečkových kamienkov. Manžel ho vykopal, keď sme riešili nový chodník pri dome. Jeden z ďalších môžeš omrknúť, keď si v tomto príspevku klikneš na prvý odkaz:)

    Príma víkend Gabi

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Gábinko, moc krásně jarně máte na zahradě! Nemůžu se vynadívat. A děti v knihovně - to je nádhera! Vychováváš čtenáře a ne sledovatele televize, to se mi moc líbí!
    Pohodový víkend, zdravím Helena

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Gabi, to jsou úžasné fotky, ještě úžasnějších věcí, rostlin atd. Taky se mi moc líbí srdíčkový kámen a chvíli jsem přemýšlela co jsou nezábudky, pak jsem se dočetla, že jsou to pomněnky, to mě fakt nenapadlo. Mě se slovenský jazyk velmi páči a rada som po slovensky hovorila, aj čítala. Krásný víkend prajem
    Marcela

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Ahoj Gabi! Máš krásnu pestrú záhradku!!!Veľmi sa mi páči!
    A tá Andersenova knižka, no zaujímal by ma jej obsah. Andersenove rozprávky mám rada,ale tieto nepoznám. Z ktorého roku je vydanie???
    Peknú nedeľu vám prajem!!!
    Iveta

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Ahoj Gabko,jsem unešená ty tvé děti to je nádhera a ty vlásky jsou pravé!???? Ted ještě pochválím květinky a aranž no a hezký večer !Pokochala jsem se !!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Helenka, ďakujem:) My sami sa veľmi tešíme, že knižky sú vernými kamarátmi našich detí:)

    Marcelka, ďakujem za milé slová aj dvojjazyčný komentár:)

    Ivetka, ďakujem. čo sa týka knihy, bisťu, nebyť zoznamovania našich detí s knižkami v detskom oddelení, ani by som na ňu nenatrafila! Rozprávok v nej je len zopár, ale nie sú mi známe, tak už sa veľmi na ne teším:) Sú medzi nimi napríklad: O dievčati, ktoré stúpilo na chlieb; Jabloňová vetvička a púpava; Anna Lujza; Snúbenci... Pôvodné vydanie si predstav, je z roku 1856! Inak tento slovenský preklad vychádza podľa českého z roku 1930, ale ilustrácie v ňom sú z toho pôvodného. Nádhera, však?:)

    Daji:) Verila by si, že kvôli tým ich vláskom nás zvyknú zastaviť aj ľudia ne ulici?:) Ďakujem:)

    Peknú nedeľu vám všetkým Gabi

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Ahoj Gabi,
    dík za krásný komentář u mě na blogu moc mě to potěšilo. Koukám na ty tvoje nádherný odstíny fialek to je krása. U nás takové vůbec nemají natož pomněnky ty miluju nejvíc ze všeho. krásný.
    Pa Vlaďka

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Dobry vecer Gabinko, jdu Vam pochvalit krasne jarni dekorace i zabery ze zahradky. Srdicko z kamene je nadherne, neco takoveho dokaze jen priroda. Fotky z knihovny mi pripomeli me detstvi, zacala jsem do ni chodit v prvni tride a do dnes jsem naprosty knihomol. Katerina

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Nádherná jarní zahrada - opravdu jedna fotka hezčí než druhá. A dětičky v knihovně to je velká paráda i u nás milujeme knihy, někdy si říkám jestli ta dětská knihovna není větší než ta naše dospělácká :o)) Velký pozdrav Gabi.

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Katarínka, ďakujem:) Tešíme sa veľmi, že naše deti si našli cestu ku knižkám. Katka, čo by si povedala na tykanie?:)

    Martinka, dík:) A s tými knihami podobne, sme dovliekli aj moje a manželove z detstva a neustále pribúdajú, takže dúfame, že knižnica bude aj takou malou pomocou ako to zvládnuť po skladovacej stránke.

    Gabi

    OdpovedaťOdstrániť