streda 10. novembra 2010

Vtáčí televízor

Pred necelými dvoma týždňami sme sa, vzhľadom na stále relatívne príjemné počasie, rozhodli o vsadenie nového prvku do našej záhrady.
Je to pekne tvarovaný konár, ktorý má okrem estetickej funkcie aj úlohu držiaku vtáčieho kŕmidla (v lete bude slúžiť ako napájadlo) a je doplnený menšou výsadbou.
Zatiaľ je to budlejka a zlatý dážď, ešte na jar by som chcela doplniť nízko rastúci červený javor, čím sa farebne oživí a zároveň trochu "rozbije" väčšia trávnatá plocha.
A opačný pohľad - smerom k domu.
Z kuchynského okna budeme mať dokonalé divadlo:)



Viac menej pre radosť našich krpcov sme do kŕmidla vsypali aj trochu semiačok a nejaké tie orechy, ale v duchu sme vtáčatá očakávali, až keď sa trochu viac ochladí.

A včera ráno - aké prekvapko! Naše prvé návštevníčky, sýkorky:)

Môžem vám povedať, je to lepšie ako nový televízor:)

Ospravedlňujem sa za kvalitu fotiek, fotila som cez okno.





Sýkorkám sa u nás evidentne páči (na skok sa zastavili aj dnes:), ktovie, či sa k nim počas zimy pridajú aj iní kamoši.
V každom prípade ma to povzbudilo natoľko, že som im na ich vtáčie maškrty vyrobila nádobku s nádychom zimy:)


11 komentárov:

  1. Jednoducho šikovnica:) Máte naozaj skvelý výhľad, a také ranné návštevy by som aj ja privítala:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Gábinko, máme to hodně podobně, jen ty máš krmítko víc estetické. Taky mám výhled z kuchyňského okna, už jsem viděla kde co, kromě sýkorek včera i strakapouda a sojky, ale na focení to není, mám to dál...ale užíváme si ten pohled.
    Dózu máš krásnou, tak ať té ptačí drobotině u vás chutná!
    Pohodový večer, zdravím Helena

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ahoj Gabi, již 3 roky prosím manžela o vyrobení krmítka a stále jsem se nedočkala...letos si ho snad vyrobím sama...to vaše je moc vydařené!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Nádherná větva, ale víš co bude NÁDHERA ? Až to najdou kočky !!!To si za to okno pořiď i špuntovku :-)
    Před oknem máme rakytník a na větvi pověšený fóglfutrhaus a ty potvory chlupatý žonglovaly i po tenkých větvičkách, jen aby se dostaly na ptáčky !!!
    jaromila

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Janya, dík, užívam si to:) Hneď za kuchynským oknom mám drezovú časť linky, takže tam trávim pomerne dosť času a konečne si to užívam:)

    Helenka, ďakujem, pochvalu za kŕmidlo posúvam ďalej, je to ešte minuloročné dielo môjho manžela, ktorému s ním výdatne pomáhali deťúchy:) U nás sa zvyknú "poprechádzať" ešte straky, ale tie zrnká v kŕmidle moc nelákajú, tie skôr sondujú, čo zaujímavé by našli u nášho havkáča:)

    Ivča, u nás sme na prosby o kŕmidlo boli traja, asi to zabralo:)Ďakujem.

    Jaromilka, nestraš!:) Kŕmidlo sme mali už minulý rok, ale len na takej palici vo veľmi zjednodušenej verzii a nebol s tým problém. Snáď to tak zostane, lebo inak asi budem prichádzať s príspevkami z bojového poľa:)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Gabi perfektne, hned mam krajsie rano :-).Sykorky su take krasne vtaciky, uplne nezne. A ked sa na ne mozes divat z kuchynskeho okna, tak je to uplna rozpravka. Ja som mala tiez pokusy s krmitkom pre sykorky. Na balkone......a zacali nam sem lietat vrany a holuby. A tak som krmitko musela zvesit :( ale vymyslim nejaku sykorciu verziu, aby sa take velke vtaky nezmestili do krmitka a aby sa k nam nezlietavali. Pekny dnik.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Gabi, to jsou krásné fotky. Ptáčci budou mít určitě velikou radost a ty krásné pokoukání :o) To zimně laděné krmítko je naprosto dokonalé!

    OdpovedaťOdstrániť
  8. nádhera, neviem sa rozhodnúť či sa mi viac páči domčúch alebo krmítko, ale pri takom pozvaní na dobroty vtáčiky nezaváhajú a máte celú zimu o operený program vystarané...poprosím potom ešte zasnežené foto:)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Luci, dík:)

    Jani, ďakujem moc:)

    AdRiX, šicko budze:)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Gabi, aj u vás sú nedočkavé? Nám tiež prilietajú na kuchynské okno a čakajú, čo im dáme. Pritom za nimi nad bazou lieta oblak komárov :-) L

    OdpovedaťOdstrániť
  11. U nás (v meste) chodia sýkorky "pýtať" už hádam koncom septembra, takže to nie je až také čudo, že v novembri sa prišli nakŕmiť. Ale "závidím" ;-) že našli kŕmidlo tak rýchlo.
    Krásne ste si vypeknili záhradku. A tá dóza na semiačka - nemám slov! Nádhera.
    Myslím, že si ma veľmo inšpirovala! :)

    OdpovedaťOdstrániť