nedeľa 2. mája 2010

Chlebík s láskou pečený alebo namiesto úvodu

Povedané gynekologicko-tehotenskou terminológiou - som v treťom mesiaci. Po deviatom mesiaci zvyčajne nastáva zrod nového života. U mňa to bolo celkom ináč.
Zrod nastal už pred tými spomínanými tromi mesiacmi. Narodilo sa bábätko. Bolo celé moje, veľmi neisté, ešte celkom neuhladené, nerozhľadené, ale s obrovskou túžbou rásť, rozvíjať sa, zdokonaľovať sa ... Môj blog:)

Veľká neistota, ktorá ma sprevádzala počas zakladania blogu, ma prinútila skočiť do vôd blogovania bez nejakých úvodných, predstavovacích príspevkov. Teraz to chcem napraviť.

Po piatich rokoch na materskej dovolenke sa môj slovník začal nebezpečne stenšovať a okliešťovať na výrazy ako plienky, soplík, papať, spinkať a podobne. O to viac som začala pociťovať potrebu intenzívnejšie pracovať na sebe, rozvíjať sa a tak som si vymyslela blog.
Prišli prvé pokusy a samozrejme prvé spätné väzby a ja som si uvedomila, že ma to chytilo:)

Ako som už písala na začiatku som v treťom mesiaci svojho blogovania. Naučila som sa pracovať s novým grafickým programom (pričom sa považujem za výrazný technický antitalent) a keďže výrazy používané v komunikácii s našimi krpcami by mi určite nestačili na vytvorenie blogu, aj rozvoj vyjadrovacích schopností je na dobrej ceste:)
Zatúžila som však po vyššom leveli - osobnejší odkaz cez blog. Čosi, čo bude ako prirodzená každodennosť pre každého, kto si môj blog otvorí. Niečo ako každodenný chlieb. Ale, aby ten chlieb bol potravou, ktorá nasýti, no zároveň zanechá príjemno na duši, budem sa snažiť ponúkať vám Chlebík s láskou pečený:)

Dobrú chuť a krásny máj:)
Gabi

14 komentárov:

  1. Kouzelný bloček,kouzelná slovenčina-andílci,přijdu zas na návštěvu !

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ste u nás vždy vítaná:)Gabi

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Gabi, na tvojom chlebíku si vždy rada pochutnám :-)A ta fotka nemá chybu! Rozmýšľam, či to naozaj, alebo či to sú tie tvoje nové grafické zručnosti? Všetko najlepšie k prvému trimestru:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Zuzi, vďaka:) Ale až také zručnosti som ešte nenadobudla, aby som vzduchovú bublinku v chlebíku na srdiečko upravila:)
    Milujem také momenty, keď objavíš niečo tam, kde by si to nikdy nečakala. Tento chlieb nás tiež tak prekvapil a ja som si jeho fotku odkladala na ten najvhodnejší okamih. A ten nastal:)G.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Gabi super!!!! A len tak dalej, si sikulka. Ja som sa zatial dostala na blogu len k pridavaniu prispevkov a fotiek xixixi

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Luci vďaka:)
    Ako sa majú vaši malí princovia? A ty? Zvládate? Sem tam sa aj dáky spánok pritrafí?:)) Krásne dníky G.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Gábi,to je paráda!!!!!My ,ale o Tobě už víme, že jsi velká šikulka:O)).Krásné májové dny.Flo

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Gabi nasi chalosi su zatial strasne zlatucki, klop klop na drevo. Pekne papkaju priberaju a cez den uz kukuckuju na svet a v noci sa budia tak kazde 3-4hodinky na papkanie. Takze sa aj vcelku vyspime :o) . Pevne verime, ze ostanu takyto kludnucki a spokojni. Krasny vecer,L.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Precízne zvolené úvodné slová! A určite najkrajší zrod (samozrejme po zrode dieťatka), aý som kedy videla. Z malého semienka "pšenice" vyrástol krásny klas, ktorý sa polievaním našimi komentármi stal silným, odolným, a pritom skromným a podáva sa nám vo forme chutného chlebíka. Čo sa mňa týka, dám si povedať - zastavím sa určite na raňajky alebo na večeru:)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Janya, ďakujem za tvoje slová - oceňujúce, povzbudzujúce a pre mňa v týchto dňoch aj trochu dojímavé (jaj to PMS:)
    Nech sa páči, buď mojím hosťom, kedykoľvek budeš mať chuť:)G.

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Gabi, krásná slova na opožděný úvod. Jsme na tom podobně, též po skoro 4 letech na mateřské dovolené - už tato kombinace slov ve mě vyvolává úsměv- zjišťuji, to co Ty, že moje slovní zásoba se prudce ztenčuje a vyjadřovací schopnosti se blíží bodu mrazu. Takže vzhůru do blogování. Už se těším na další návštěvu. Přeji Ti moc krásný celý týden. Zuzka

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Presne Zuzi, ja som sa začala spamätávať, keď som návstevu volala k stolu "papať" a keď som videla, že jednému známemu má čosi spadnúť, tak som namiesto pozor, skríkla "nono!":))
    Rada sa aj ja zastavím u teba na príjemné čítaníčko:)G.

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Gabi, skvelá fotka a fantastický úvod. Máš naozaj dar vidieť veci, ktorí si iní nevšimnú a taktiež vieš, ako, kedy a kde jednotlivé peknôtky - tak ako ty voláš použiť. Myslím, že tvoj blog bude obohatením pre veľa ľudí, vieš písať príspevky veľmi živo a pútavo, keď si ich čítam, mám pocit, že sa ocitám na "mieste činu" - ja si vždy veľmi rada z tvojho chlebíka kúsok odkrojím. Inak prosím,zvlášť sa teším na nejaké receptíky z tvojej kuchyne, mne už dochádzajú nápady...nechcem prezrádzať ale už čakám na tú b.....u s b.....i :-))

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Rajecka ďakujem. Ponúkaj sa koľko ti hrdlo ráči, môj chlebík má jednu úžasnú vlastnosť - vôbec sa z neho nepriberá:)))
    Na oplátku: tvojím darom je zas nezištne a plným priehrštím rozdávať povzbudenia a ocenenia. Veľmi si cením tvoje priateľstvo:)Gabi

    OdpovedaťOdstrániť