piatok 30. septembra 2011

Tvorím, tvoríš, tvoríme - jesenne 1.

Milé blogerky, čo ste aj tvorilkami (teda väčšina z vás:), poznáte ten zvieravý pocit vo svojom vnútri, keď okolo vás pobehujú deti s najrôznejšími požiadavkami a vy by ste chceli byť len sama so sebou a so svojimi myšlienkami, nápadmi a tvoriť, tvoriť, tvoriť?

A potom príde deň, keď sa deti aspoň na chvíľočku presunú do školy/škôlky a myslíte si, že teraz už prišiel váš čas, ale zprava na vás veselo žmurkajú neumyté riady, zľava Mount Everest neožehlených vecí a vy by ste chceli opäť len kdesi zaliezť a vymýšľať, tvoriť, peknôtkovať.
Nuž, niečo podobné prežívam.
Denne hľadám správny pomer medzi domácožienkovskými povinnosťami a napĺňaním tvorilkovských potrieb:)

A aby som to hneď na začiatku nemala veľmi jednoduché, vymyslela som si zmerať vlastné sily vo svojom obchodíku na Sashe.Tak uvidíme, čo prinesie čas a ako sa mi bude dariť:)






Medzi prvými nápadmi, do korých som sa pustila a ktoré v obchodíku tiež nájdete, je táto Jesenná kolekcia vintage záložiek.



Listová







Jabĺčková






Šípková









S lúčnym kvietkom












A tu sú už dielka jednej šikovnej blogerky a tvorilky v jednom a zároveň moja výhra na jej blogu.



Ešte raz ďakujem, Ivet:)




Moje milé spolublogerky, šikuľky, priateľky:)



Rozhodla som sa k tým novým začiatkom pridať ešte jeden - súťaž u mňa na blogu:)



Napíšte mi do svojho komentára, ako sa vám darí skĺbiť vaše povinnosti s časom na tvorenie a ja z vás 7.10. vyžrebujem tú/toho, kto si bude môcť vybrať jednu z mojich jesenných záložiek:)



Užite si posledný septembrový deň aj prvooktóbrový víkend:)



Gabi

23 komentárov:

  1. Ahoj Gábinko, vypadá to, že jsi byla u nás doma, to u nás jsi viděla plný dřez nádobí a tu horu prádla. U mě se k tomu ještě přidává nevypletá zahrada, ale když potřebuji uháčkovat tuhle dečku, vyzkoušet tenhle vzoreček atd..
    Blahopřeji k obchůdku, ať se daří a určitě najdeš tu správnou rovnováhu mezi domácími povinnostmi a svými zálibami,vždyť jsi šikulka, pa
    Marcela

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Gabi, musim se priznat, ze mi dost pomaha mama. Jinak bych toho asi moc nevytvorila. Prace na 80%, dve male deti, velky dum a zahrada proste potrebuji cas a manzel konec koncu taky :o) Nekdy je to u me otazka dlouhych noci, jindy zase priorit. Rucni tvoreni je pro me relax, kterym dobijim baterky a manzel rika, ze to mam misto psychiatra :o) Jinak moc a moc blahopreji k obchodu a preji Ti, at se dari. Mimochodem, ty zalozky jsou skvostne. Hezky vikend, Katerina

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Jeej Gabi, záložky sú skvostné! Jednu takú od teba si úrčite objednám ak neuspejem v súťaži .Aj viem, čo by som na nej rada napísané :-) A gratulujem k obchodíku, je len otázkou času, kedy sa nejaký tvoj výtvor zaskvie vo výklade. Tak želám veľa spokojných zákazníkov a tiež chvíľok na tvorenie nech je dostatok.

    A teda ako sa mi darí skĺbiť povinnosti s časom na tvorenie? Obávam sa, že nie veľmi. Čas, kedy zapínam doma stroj alebo beriem háčik do ruky je zvyčajne až večer okolo deviatej, keď už deti spia. Cez deň je to momentálne nemožné. Prednosť dostávajú deti a varenie, upratovanie je tiež až na druhej koľaji....

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Milá Gabi, Tvoje věcičky jsou nádherné, jsi velká šikulka. Moje tvořící doba začíná též až večer, když kluci usnou, do té doby prostě není čas. Ale blíží se zima, takže skončí doba, kdy nás potřebuje zahrádka a snad bude tedy i více času na nějaké to tvoření. Přeji Ti krásný víkend. Zuzka

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Gabi,
    záložky sú nádherné, ani by som si nevedela vybrať. Krása.
    No a ako stíham tvoriť? Keď je čas a hlavne chuť, momentálne mám o zábavu postarané, máme šteňa... :-)
    Prajem krásny deň a víkend!
    Aďka

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ahoj Gabi. Akurát včera som klikla na tvoj obchodík a poriadne som si tam všetko poprezerala. Ani som nevedela, že je úplne nový. Veľmi pekné záložky tvoríš. A hlavne ich máš krásne nafotené. A to hovorím ja, čo mi vintage štýl nie je priam srdcovkou.

    Ten boj medzi povinnosťami a chuťou tvoriť prežívam každý deň. Obávam sa, že domácnosť často prehráva. Alebo ešte horšie - tak dlho sa neviem rozhodnúť čo skôr, až neurobím vôbec nič. :-/ Ale budem sa ďalej snažiť :) Aj ty a tvoj blog si mi povzbudením. :)
    Priznám sa, že tiež uvažujem o "zhodnotení" svojej tvorby napr. cez Sashe. Len nájsť odvahu a UROBIŤ ten prvý krok.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Drahá Gabča, jedna záložka milšia ako druhá, tretia, štvrtá....:) vyberám si z výkladu č.1 ak náhodou nevyhrám:)

    a s tvorením tiež neporadím, len sa zaradím do výbuchu v dome a večného upratovania, tvoriť sa chystám každý večer keď to všetko stíchne a zaľahne, ale ja mienim a spánok mení, a ráno s povzdychom nič nestíham sa budím zas do kolotoča:)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Gabi, krásne záložky tvoríš. Gratulujem k ochodíku a želám veľa spokojných zákazníkov :)

    Tvorenie popri domácnosti a deťoch je kapitola sama o sebe :) ... Ja sa hobby venujem hlavne keď deti spia, alebo sa deťom venuje tatinko. Vtedy prichádza na radu háčik a šijací stroj. Ale niektoré výtory sa bez detskej pomoci nezaobídu (sadenie kvietkov, dekorovanie na dvore, vianočné pohľadnice a podobné sezónne výtvoríky :) ). A tak deťváky dostanú také isté materiály a spolu si dielničkujeme, sadíme a zabávame sa.
    Ale nemysli si Gabi, že mám doma ako zo škatuľky. Kopy neožeheného prádla sú moje kamošky :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Ahoj Gabi!
    Záložky sú veľmi elegantné, farebne sa mi veľmi páčia.
    Hoci deti nemám, roboty sa nájde vždy. Keď nie v dome tak na záhrade a na staré kolená som sa dala na učenie a to mi zaberá neskutočné hodiny... Však keď sa unavím či už fyzicky alebo psychicky, pri tvorení si viem oddýchnuť.
    Prajem celej rodinke pekné slnečné dni!
    Iveta

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Ahoj Gábi,záložky jsou nádherné, prostě na jedničku. A v obchůdku se ti určitě bude dařit a brzy se najdou kupci na takováto krásná originální přání a dokonalé záložky.

    A k té práci . Přiletím z práce ,nasednu do auta,jedu do školky,přijedu domů s Vojtíškem ,doma uděláme úlohy s Martínkem,dám se do vaření oběda na druhý den,mezi tím stále okřikuji kluky,letím ven dát králíkovi napapat,opět doma okřikuji kluky-Martínek stále odbíhá od úloh,hurá mám navařeno,Vojtíšek rozlije v obýváku sodovku,blíží se půl sedmá a začíná animáček,který končí před osmou hodinou,takže nadlidský výkon dostat kluky do vany dřív,v půl deváté se konečně koupu já,ve třičtvrtě na devět beru do rukou háček a v devět zjistím,že mám uháčkované dva sloupky,protože jsem tak utahaná,že mám víc oči zavřené než otevřené.
    A tak to chodí každý den ,když mám ranní směnu. Na odpolední se snažím právě dělat ty odložené úklidové věci z ranní. Ale nějak se mi to nedaří a tak to odsouvám na sobotu a neděli. A když to nestihnu o víkendu ..........a stále dokola.
    Měj se moc pěkně a tvoř ať se máme čím kochat,pěkný den přeje Eva.

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Gabi krasne krasne krasne!
    No a moje hobby?? Su uzamknute kdesi uplne dole dole pod vsetkymi povinnostami okolo troch fafrnkov :-). Ale hadam sa to casom zlepsi a ja sa opat vratim k servitkovaniu, vysivaniu, tvoreniu dekoracii po byte.......teraz si zatial obcas po veceroch tichucko cinkam s hacikom a tvorim aspon ciapky pre tych nasich fesakov.
    Pekny vecer,L.
    P.S. Vela spokojnych zakaznickov prajem.

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Gabi, tvoje dielka majú dušu a to sa mi na nich páči. A sú krásne nafotené. Prajem tvojmu obchodíku, nech sa mu darí, nech tvoje vecičky nájdu svojich nových majiteľov...
    Ak háčkujem alebo pletiem, to sa dá aj pri deťoch, keď spolu sledujeme rozprávku, alebo keď sa učia, alebo keď cestujeme autom... No fimo, drôtiky, či korálky rozkladám výlučne v noci, inak by som asi nič neurobila...

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Gábi, záložky jsou nádherně podzimní a pro čtenáře i docela užitečné (patřím mezi ně). přeji všem hodně štěstí při losování.
    Hezkou neděli
    Iva

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Gábinko, obchůdek máš krásný, možná je zatím maličký, ale myslím, že se ti zanedlouho rozroste.
    Pohlednice i záložky jsou krásné ani nevím, kterou by jsem si vybrala.
    Kdyby jsi věděla, kolik nosím v hlavě nápadů, co všechno bych si chtěla udělat /i ten malý obchůdek je tam/, ale nestíhám. Určitě znáš jak to chodí - domácnost, zahrádka, práce a toho času se tolik nedostává. Proto patří můj obdiv tobě, že jsi ten svůj sen dovedla dokonce.
    Iva

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Gábinko, záložky jsou jedna hezčí než druhá, určitě se ti bude v obchůdku dařit, přeji ti hodně spokojených zákazníků. A pokud jde o mě, tvoření je můj hnací motor :o), mít všechno co nejdřívě hotové, abych mohla něco vyrábět.. Hezký večer, Jana

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Ahoj Gabi!!
    Moc tě zdravím!!
    Tvoje záložky jsou tak krásné!!!

    Mé tvoření - neumím si představit, že bych něco "nemotala" a netvořila...Je to moje obrovská záliba, ráda zkouším nové a nové věci
    a mám radost, když se povedou!! Moji blízcí mne v tom podporují a fandí mi!!
    Miluji večery s háčkem v ruce..Je to pro mne úžasný relax po práci a taková rodinná pohoda..Uděláme si čaj a povídáme si, ráda jsem oželela i televizi...

    Krásné říjnové dny!!
    Přeji hodně radosti s novým obchůdkem!!

    Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Milá Gabi, moc gratuluji k otevření obchůdku, záložky jsou kouzelné.
    A jak se mi daří skloubit moje povinnosti s časem pro tvoření - dost těžko co jsem nastoupila po mateřské do práce. Hlavní roli hraje rodina, dům, zahrada, občas jedeme na výlet a různé jiné povinnosti a radosti a času se nedostává. Přes léto jenom po chvilkách a už se docela těším až budou delší večery a snad i více času. Nápadů a toho co bych chtěla tvořit je velmi, ale realizovaných je pomálu. A kdybys viděla můj šuplík restíků, jednou to snad všechno dodělám.
    A v dobrém ti závidím obchůdek, je to takový můj malý sen, ale opravdu nevím, kde bych našla čas na jeho doplňování.
    Přeji hezké dny a hodně spokojených zákaznic.
    Jitka

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Milá Gábi, i já se připojuji a blahopřeji Ti k otevření obchůdku. Už jsem nakoukla :o) krásně tvoříš...Záložky jsou moc krásné...originální.
    Přeji Ti jen to nejlepší, moc pozdravů Soňa

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Tak moje milé, dnes je deň žrebovania, tak si trúfnem aj odpovedať na všetky vaše milé komentáre:)

    marcelinka, som rada, že aj inde je to podobne:)

    Katarínka, myť po ruke pomocnú ruku a ešte v podobe mamy musí byť úžasné:)

    Zuska, takže aj tvojím obľúbeným popevkom je "sviť měsíčku sviť, ať mi šije niť":) Vďaka za milé a povzbudivé slová k obchodíku, no veru nejde to tak ľahúčko, ale snáď sa rozhýbem.

    Zuzi, to si hovorím aj ja, že čosi ubudne, a trochu viac času na tvorenie pribudne.

    Aďka a čo ešte neskôr, pri bábätku:)

    Leti, veru si ma prekvapila svojím zapojením sa, keďže som tak nejak vytušila, že vintage nebude to pravé orechové pre teba. O to viac som sa potešila, keď som ťa tu zahliadla:) Nuž, rozbehnúť to, nebol až taký problém, len si skôr teraz utŕhať čas a vymýšľať, tvoriť, dopĺňať,... Zatiaľ mi to nejde tak svižne ako som si myslela, ale verím, že sa rozbehnem:)

    AdRiX, veď to, tie naše večné kolotoče:) Nech ti je povzbudením, že si ďalšiu dušu tvorivú nakopla a posunula k otvoreniu vlastného obchodíku:) Ď.:)

    Kuki, uf to mi odľahlo!:) Niééé, myslím, že plus mínus, je to v domácnosti s malými deťmi rovnaké. Tvorenie s deťmi tiež obmedzujem len na určité druhy činností, inak neviem neviem, ako by to dopadlo:))

    OdpovedaťOdstrániť
  20. Duby, presne tak, pri tvorení sa človek dokáže nabiť novou enrgiou:)

    Evka, skvelo som sa pobavila na tvojom komentári, ale zas máš môj obdiv, že ani popri zamestnaní sa tvorenia úplne nevzdávaš:)

    Luci, viem si predstaviť:) Držím palce, aby sa ti to i keď trochu neskôr podarilo:)

    Ajka, vitaj v klube nočných sovičiek:) I keď niekedy klipkám očami už pri večernej rozprávke:)

    Iva, dík:)

    Jani, hej hej, občas sa aj mne podarí namotať na túto motiváciu:)

    OdpovedaťOdstrániť
  21. Kaiva, dík:) Už len nestratiť trpezlivosť a ťahať svoju káru aj ďalej:))

    Redneval, tak tak, telka pre nás už dávno neni lákadlom, ale čajíky a nejaké to majstrovanie s čímkoľvek, to áno, áno, áno:))

    Jitka, veď to, mám ešte šťastie, že som momentálne doma, ale popri zamestnaní, no neviem neviem. A najmä to udržovanie, dopĺňanie, ... Vďaka:))

    Soni, ďakujem moc:)

    Gabi

    OdpovedaťOdstrániť
  22. Gabi, záložky sú perfektné, veľmi dobre si ich vymyslela a super realizovala! Nech sa Ti darí ešte vymýšľať a vo vzácnych voľných chvíľach tvoriť :-) L

    OdpovedaťOdstrániť