sobota 2. júla 2011

Nová láska

S júnom sme sa rozlúčili dôstojne.
Začiatok júla som však vzhľadom na nie príliš vydarené počasie tipovala ako dóóósť vlažný.
A až tak veľmi som sa nemýlila.

Na okamih odbočím.
Pred pár týždňami som v jednom hyper/super markete objavila kvietok, taký malý, celý dokrkvaný stratený medzi množstvom iných.
Fuchsia.
Náznak púčikov mala, ale farba sa v tom štádiu dala iba ak hádať. Dovtedy sme fuchsie ešte nemali, ale podvedome som sa už začínala za nimi obzerať:) Takže bolo rozhodnuté, bíďatenko ide so mnou:))
Začiatky boli "přímo nevalné". Púčiky sa pomaly nalievali čoraz sviežejšou ružovou, ale tesne pred otvorením vždy akoby zvráskaveli a postupne jeden za druhým opadávali.

Odštartoval júl, chladný, ufúkaný, upršaný a tu zrazu, prekvapko!



Kvitneme:)



Moja nová láska - nádhera v nazberaných sukienkach











Čosi mi našepkáva, že nezostanem len pri tejto jednej farbe:)

9 komentárov:

  1. to je zas paráda farebná, názov mi bol známy, ale to som nevedela že fuchsia je takáto pestrofarebná maková princezná:)
    nech sa jej darí a spokojne prezimuje, a čím dlhšie láka motýle do vášho sadu cvetočnego:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Překrásné fuchsie, taky už delší dobu uvažuju o tom, že si nějakou pořídím, protože mi vždycky připomenou mého dědu, který jich pěstoval velké množství. Krásný víkend. Jitka

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Fuchsie patria neodmysliteľne k môjmu detstvu, keď ich pestovala babka.

    Po rokoch mi tieto kvety pripomenula naša tak trocha drbnutá staršia susedka.

    Raz ma zavolala k sebe domov, že mi dá nejaké hračky pre naše deti po svojom vnukovi, o ktorého sa starala. Hračky to boli v čase po revolúcii fajnové, západniarske, tak prečo nie?

    V obývačke mala veľký kvet, a verabože, kvitol ako fuchsia. Tak ledabolo som naň pozrela a pochválila jej ho, ako krásne kvitne. A ona na to, že to je čínska ruža a tie kvety fuchsie sú len tak povešané, že sú umelé :-D

    Poučenie: Never babe, kým neohmatáš :-)

    Pekný víkend Gabi, a v rámci možností, nezasoplime sa. U nás je už vonku až! 16, 9 °C, čo je fajn, keďže ráno bolo dačo cez 12 °C.

    Eva

    OdpovedaťOdstrániť
  4. AdRiX, ďakujeme, budeme ochotne priebežne informovať o jej stave:)

    Jitka, je toľko nádherných druhov! Tak len smelo do toho:)

    Ewu, dáma od vedľa mala zrejme veľký zmysel pre estetično:)

    Gabi

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ahoj Gabi, fuchsii máš krásnou. Takovouhle jsem měla už od předloni, bohužel mi letošní zimu nepřezimovala. Letos mám růžovobílé.
    Krásný víkend
    Jana

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ahoj Gabi, tak se holka přeci zberchala. Moc jí to sluší v kovovém(?) držátku. Ať se vám oběma daří, někdy to není jednoduché, já jsem přezimování vzdala. Krásné léto přeji.
    Marcela

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Já jsem na chuť téhle intenzivní růžové přišla teprve nedávno, nejlépe právě v kombinaci s tou sytou fialovou a třeba ještě tmavý tyrkys navrch:o)) Krásné to tam máš, dobře, žes dala rostlince šanci:o) Užívejte prázdnin a gratulačka Rebece k výzu a Tobě k Rebece:o) Čaute tam! J.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Gabi, je krásná i já jsem měla podobnou, ale nepřezimovala mi ta tvoje má ale tuhý kořínek když přežila péči supermarketu a bude ti dělat radost určitě dlouho :)
    Červencové počasí je opravdu špatné, dnešní vítr mi rozlámal dvě begónie a prší a prší ...

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Jani, Marcelinka, Jani2 a Vlasti, dík. je to kráska, ktorú toto o ničom počasie len tak nerozhodí. Skôr by som povedala, že na to čakala:)
    Dnes sme už tu a tam zazreli aj slnko, tak snáď už spejeme aj k letu ako má byť.

    Gabi

    OdpovedaťOdstrániť