pondelok 14. apríla 2014

O uplynulých dňoch

V spomienkach sa vraciam k okamihom minulotýždňových dní, keďže tie aktuálne až také slnečné a príjemné nie sú.
Naše dva nové zeleninové záhony zasnežené lupienkami kvetov z ovocných stromov.
Kvet fialovomodrej veternice nádherný do posledného detailu.
Jahodovisko plné kvietkov sľubujúcich množstvo sladučkých jahôd.
Púčik fialového hrozna už v prvých náznakoch života dáva farebným ladením vedieť svoju inakosť.
Mladá jarná žihľava je našim pokračovaním v bylinkárskom nadšení. Zatiaľ sa nám podarilo dopriať si ranný žihľavový čaj spoločne len raz, ale nevzdávame to:)

Jakubko odštartoval virózové obdobie v našej rodinke a tak sme pár dní strávili doma spoločne. Keď mu už bolo lepšie, vytvárali sme jarné zajačikovské pozdravy starým rodičom a dvoch spravil aj svojim pani učiteľkám do škôlky. 
Pod brezou na začiatku našej ulice som našla niekoľko konárikov polámaných od vetra, ktoré sa ešte nestihli zazelenať, tak som z nich umotala trošku neforemného zajka na vchodové dvere.

Rebi ma nahovorila oprášiťpo dlhočiznom čase servítkovú techniku a krakelovanie (vytváranie praskliniek) a tak sa nám počas jedného babského večera podarilo z polystyrénových vajíčok vytvoriť napríklad aj tieto dve kraslice. To ružové je Rebekine. Na prvýkrát jej to išlo úplne bravúrne!

Kvitneme. Dokonca aj v tieňoch:)

Čerešňová víla.
Mláďatá všade okolo nás, dvojnohé aj štvornohé :)
Dva roky si prenajímali pre založenie svojej rodinky búdku na našom dome žltochvosty. Aj tento rok sme ich už túžobne očakávali, avšak predbehli ich vrabce. A naozaj je pravda, čo sa o nich hovorí, že sú to malí neporiadnici, pozrite ako im trčí slama  a suchá tráva z búdky von! Naši malí trošku smútia, že tento rok tam budeme mať len také "obyčajné" vrabce, my veľkáči sa tešíme z každého živého tvora, ktorému je v našej blízkosti fajn  :)

Moji milí, máme tu Veľký týždeň. 
Svoju myseľ však upriamujem najmä na starostlivosť o rodinku, lebo po Jakubkovi pokračovala vo viróze Rebi, od včera bojuje manžel, takže mi nezostáva toľko času a energie na jarné tvorenie, ako by som si predstavovala, ale verím, že spoločnými silami všetko zvládneme.
A nech sú už vaše okolnosti akékoľvek, prajem vám radosť zo vzájomne prežívaných chvíľ :)

12 komentárov:

  1. Gabika, skore uzdravenie kazdemu...kto je este chorucky...PS: tie krakovane vajicka su uzasne :) velice ste sikovne babule :), pa Zuzana

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Pěkně dny plynuly.... a krásně to kvete:-))
    Ajka

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Hezky je u vás - třešňová víla, malý zajíček i ten super pesan - všem to moc sluší!
    Posílám pozdravy Gábi, Helena

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Milá Gábinko,i přez virozy to u Tebe vypadá nádherně a pohodově!Zajíček i vše se mi moc líbí.Přejí Ti krásný pašijový týden.Dája

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Pekne si užívate jar. :) Želám veľa síl a skoré víťazstvo v boji s bacilmi. Nech si môžete užiť pokojné a radostné slávenie Veľkej noci.
    Leti.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Měli jste krásné jarní dny :-) Přeji všem rychlé uzdravení, ať už si nadcházející Velikonoce můžete v klidu vychutnávat...
    U nás v budce letos zvítězily sýkorky, ale byl to boj, kdy se navzájem s vrabci vyhazovali - chvilku z budky vykukoval vrabec, chvilku sýkorka, a tak se to několik dní střídalo, pořád se ozývalo po stromech rozčílené cvrlikání a pípání...

    OdpovedaťOdstrániť