streda 20. marca 2013

Žeby predsa?

Žeby predsa len konečne prišla jar?
Minimálne tá astronomická už dorazila dnes na obed:)
Po pár dňoch to dnes vonku naozaj tak vyzeralo, dokonca sme s deťmi objavili aj prvé fialky, keď sme sa vracali z kontroly u lekárky. 

Počasie ako na hojdačke. 
Minulý utorok som ešte obdivovala pribúdajúce kvietky pečeňovníka a prvé puky modrého hyacintu a na druhý deň už chumelilo.

Rovnako bujaro postupovali aj Rebekine kiahne. Po pondelňajšom objave prvých dvoch, mala v utorok zopár nových vytvárajúcich sa pľuzgierikov (horný záber), v stredu už kopec pľuzgierov (spodný záber). Výsyp sa ukončil na piaty deň (záber vpravo) a to už mala kiahne úplne všade od pusy, uší, pier, ... Priebežne sa pridali horúčky a nevoľnosti a ja už veru nikomu nebudem tvrdiť, že ááále, veď sú to iba kiahne...
Dnes ma však naša detská lekárka pochválila, lebo okrem Rebi mala vo svojej starostlivosti ešte dve deti s takýmto ťažkým priebehom a takýmto veľkým výsypom a obe tie detičky skončili v nemocnici. A nám sa to podarilo zvládnuť doma. Je super, keď je vám dopriate počuť vetu: "Môžete byť na seba hrdá, mamička" aj inokedy, než pri pôrode, kde sa to všetko vlastne len začína:)

V návale eufórie, že ideme dobrým smerom, s podmazom príjemne hrejúceho slniečka som skúsila mini dekorovanie vonku, nakúkala s objektívom pod lupienky čemerice a trošku zjarnila kuchynské okno.
A radšej nesledovala predpoveď počasia na najbližšie dni...

25 komentárov:

  1. Gábinko, i já vám přeji krásné jaro! Rebeka je moc statečná (a ty taky), neštovice měla naše Terka až ve 14 letech a byla to fakt hrůza...taky jsme to zvládli.
    Moc tě zdravím, Helena

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Helenka, máš môj obdiv, nie je to veru prechádzka ružovou záhradou. Mne pomáhalo si pripomínať, že je to len raz za život:)

      Odstrániť
  2. Fúha - to bol riadny kiahňový výsyp.
    U mojich chalanov to nemalo taký brutálny priebeh.

    A inak - čarovné jarné dekorácie :)
    ... že živé kvety !!! ...
    ... že aj ja už chcééém ...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jani, ani náš Jakub to nemal také divoké, takže ani v päte by ma nenapadlo, čo nás čaká...

      Ďakujem:)

      Odstrániť
  3. Už aby to jaro pořádně přišlo a odehnalo všechny nemoci, co nás trápí - u Tebe jej bude vítat krásná čemeřice i pěkná výzdoba :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Gabi krásne fotečky, jarné a veselé. Teším sa, že ste kiahne zvládli tak dobre, Rebi je hrdinka :) Bodiek mala teda riadne.
    Tiež sa radšej nepozerám na predpoveď počasia ... ale pravdu-povediac, pre mňa za mňa by momentálne aj nasnežiť mohlo, lebo naše decká sú už zas choré. Obe. Takže prechádzky a šantenie vonku musíme odložiť.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ahoj Gabi,
    tak dnes bolo naozaj pekne aj u nás. tie kiahne sú ale pliaga,Rebi je ale bojovnica a nedá sa :o))) držím jej palce,nech sa skoro uzdraví !!
    Černerica má zaujímavú farbu,naša je biela.
    Iveta

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Gabi, teda, já jen doufám, že Rebece už je líp, že má to nejhorší za sebou. A u nás snad nebude průběh tak drastický. Budu věřit tomu, čím menší dítě, tím hladší průběh. Zatím bojujeme třetí den a neštoviček má tak kolem 50.

    Pěkné jaro
    Andrea

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hej hej, už smerujeme k dobrému. A u nás sa to potvrdilo, že mladší to zvládol oveľa jednoduchšie. U nás u oboch sa posledné vysypali na piaty deň, tak som odrátavala dni ako malý školáčik:) Tak, nech to máte aj vy už čím prv za sebou.

      Odstrániť
  7. Milá Gabi, děkuji moc za komentář u mě. Vám posílám brzké uzdravení, jste šikovné holky, Vy se nedáte, nemoc přeperete :-*.
    S jarní dekorací jsi si mile pohrála.
    S hezkým pozdravením.....pherenis

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Jejda, ja som si tiež myslela, že "len kiahne", ale teda vás to ľaplo poriadne! Tak sa teším s vami, že ste to zvládli a už bude hádam len lepšie.

    A tá jar - no hádam už príde aj čo sa počasia týka. Ale vypeknôtkovávaš to tam u vás krásne. :)
    /tá fotka so zasneženými topánkami ma dostala :D)

    Radostné dni želám - Leti.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, i keď práve tá topánková dekorácia v vznikla úplne bez môjho vedomého pričinenia:)) Tak to dopadne, keď človek ťahá jar aj jarnými topánkami a zabudne si ich pred dverami:)

      Odstrániť
  9. Milá Gabko,krásné záběry skorojara,neboj vše příjde i to jaro a odejde,dětské nemoci!!!!!Za pár dnů bude svět o něco hezčí a pak bude vše OK!!!!!!Daja

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Gabika, prišla som nakuknúť, čo máš nové a vidím, že peknôtkovanie ti ide od ruky. Beke prajem skoré uzdravenie, keď to vidím, až mi mráz behá po chrbte, u nás kiahne ešte neboli. Pekný deň. Renata

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Rebi to zvládla, krásne sa jej to hojí, už sa len tešíme na krajšie, teplejšie dni:)

      Odstrániť
  11. Uf, tak to vás ty neštovice pěkně potrápily...fotečky z jarního tepla jsou krásné...už mi to taky chybí

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Gabi, ja som odhodlaná tento víkend robiť na záhrade za každého počasia tá zima je nekonečná.
    Dievčatám prajem skoré uzdravenie.
    Jana

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Tak neštovice jsou moje černá můra. Dcera (9let) je stále ještě neměla. Už jsem začala zvažovat i očkování, ale nejsem jeho velkým příznivcem. Nakonec mi to i lékař rozmlouvala, i vzhledem k tomu, že je dcera alergik. Mám ještě pětiletého syna, tak je šance že nám toto nadělení přinese ze školky. Jste šikuly, jak pěkně jste to zvládly!

    OdpovedaťOdstrániť