pondelok 28. mája 2012

Posledný májový víkend je za nami

Odkedy deti doniesli domov zo školy a škôlky zľavu na lístky na Iluzion show revue, ktorá u nás mala hosťovať celý víkend, niesol sa týždeň tajomným vzrušením z čohosi nevídaného a nepoznaného:)

Šuškanda, že sa zložia na miestnom futbalovom štadióne, ktorý je od nášho domu vzdialený čoby kameňom dohodil, sa naplnila v piatok skoro ráno, keď decká ešte v pyžamkách so zatajeným dychom sledovali príchod "cirkusantov".
Kým dorazili zo školy a zo škôlky domov, prebleskovala modrá farba cirkusového stanu až k nám, takže bolo viac než isté, že program na piatkový večer máme zabezpečený:)

Už pol hodinu pred predstavením sme nervózne podupkávali v rade na lístky, ktorých predaj a starostlivé opečiatkovanie radšej dvojmo ako ani raz si užíval dobráckou spravodlivosťou pôsobiaci postarší pán. 
Ako sme sa už o pár minút neskôr mohli presvedčiť išlo priamo o srdce podniku, hlavného iluzionistu a zároveň otca rodiny, ktorá túto show prevádzkuje. 
Unavená chôdza i reč vedúceho protagonistu, blikajúce žiarovky a v pravidelných intervaloch dymiaci reflektor, šapitó s dierami "nenápadne" poplátanými hviezdičkovými záplatami, z ktorých jedna by sa zišla aj na nohavice pomocnej kúzelníčky a dcéry v jednej osobe, a tiež triky, kúzla a žonglérske kúsky okukané a dôverne známe, to všetko svedčilo o tom, že zašlá sláva tejto rodinnej spoločnosti sa dá už iba tušiť.

Deťom však všetky tieto detaily nič nehovorili a vnímali len kúzlo neznámeho, nezažitého, bezprostredného a bavili sa ako na dokonalej a bezchybnej show. V konečnom dôsledku ich spontánnosť strhla aj nás dospelákov, takže sme dokázali vnímať niektoré momenty aj my ako vtipné či napínavé:) A to bolo na celom zážitku najkrajšie:))

V sobotu sme maľovali. 
Nové farby dostal chodník aj cesta pred naším domom a poobede sme vyskúšali aj farby na tvár.
Spiderman a motýľ náhodilo v národných farbách:)

Nedeľná voňavá prechádzka - 
zbierali sme bazu na sirup a lipu na čaj a celý dom nám krásne voní stále aj dnes:)


Moje malé rozárium


Práve keď sa mi zazdalo, že sa stredové tyčinky plamienka podobajú na pavúčie nohy, zjavil sa na jeho lupienku malý biely pavúčik:)


Ďalší modrofialový mix záhradný

A ružový

Náš dnešný prvý rebarborový koláč z vlastnej úrody.
Chutil všetkým bez výnimky, až na to, že som bola trochu zaskočená  spotrebou - 3/4 rastliny sa minulo na jeden koláč a to sa nám zdala riadne rozrastená.  Musím si teda overiť, ako rebarborka funguje, či bude vyháňať ďalšie listy ešte počas sezóny a koľko asi. Ak máte skúsenosti, podeľte sa. 

17 komentárov:

  1. Gábi, máš krásné kytky. Obdivuji, jak už to u vás krásně kvete a dokonce i černý bez! Na ten si tady ještě musíme počkat. Děti si tu show u vás jistě krásně užily a o to jde, že? Za tu jejich radost to určitě stálo. Měj se krásně. Slávka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Slávka, ďakujem, ale užívali sme si to spoločne, inak to pri nich ani nešlo:)) Gabi

      Odstrániť
  2. Teda krásne si viete užívať dni. Cirkus, maľovanie, pečenie, zbieranie, pohyb... Tíško "závidím" ;-) Víkendy máte naplnené "na prasknutie" radosťou a aktivitou.
    Nech sa vám darí takto si užívať aj naďalej.
    Radostné dni! Leti.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Leti, ale ty predsa nemáš čo závidieť:)) Ako to vnímam, vaše dni tiež neplynú len vylihovaním:)
      Maj sa krásne:) Gabi

      Odstrániť
  3. Gabi, tvoja záhrada musí byť krásna, rozkvitnutá - taký raj na zemi, však? Deti milujú cirkusy, na tieto zážitky, keď ste spolu, si budú ešte dlho pamätať. Naši chalani sú už pomerne veľkí, ale vždy, keď zbadajú cirkusové plagáty, sú celí vzrušení a na každý cirkus by sa chceli ísť pozrieť...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ajka, ďakujem, musím priznať, že v tieto dni sa naozaj rada motkám vonku v záhrade:) A cirkusy či podobné záležitosti " na živo" sú aj pre našich veľkým lákadlom, nie je to niečo sprostredkované cez obrazovku, o čom majú niekedy tendenciu pochybovať, či to naozaj existuje. Mala si vidieť tie otázniky v očiach, keď živý holub zmizol v krabičke:) Gabi

      Odstrániť
  4. Jé, já už tak dlouho nebyla v cirkuse:-) Tak hlavně, že děti byly nadšené, horší by to asi bylo, kdyby se rodiče dokonale bavili a děti unuděně koukaly:-) A obrázky na obličeji jsou parádní, v neděli jsem slíbila pomoc na jednom dětském dni a mám tam právě malovat malým návštěvníkům na obličeje:) Nikdy jsem to zatím nezkoušela, ale už se moc těším!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Hehe, asi tak:) No naši sa skúšali najprv sami, ale keď som videla ako sa domachlili, tak som im sľúbila pomoc a bola to zábava:) Na internete je množstvo obrázkov na detských tváričkách, pomrkaj a nechaj sa inšpirovať, deti to majú veľmi radi.
    Gabi

    OdpovedaťOdstrániť
  6. akoby som v tom cirkuse sama sedela:D hlavne že deťom sa páčilo:)

    tvoje kvetinárium ma neprestane udivovať, toľko krásy farebnej...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A možno si aj sedela...:)

      Nemá nám to kto obhrýzať tak sa to rozrastá:))
      G.

      Odstrániť
  7. Gabi, du hast sehr schöne Rosen!
    Was machst du mit dem Holunder - leider kann ich es nicht verstehen. Sicher Kuchen oder Sirup!

    Sigrun

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hallo Sigrun, danke schon:)
      Ja, mit dem Holunder ich mache Sirup und Blumen trocken Sie sie auch zum Tee.

      Gabi

      Odstrániť
  8. Gabi,
    krásné fotky kytiček a rebarborový koláč zbožňuji!!!
    Krásné odpoledne :o))
    Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Tak to je krása...já se na bez chystám zítra...a květiny máš nádherné a buchta mňam...

    OdpovedaťOdstrániť