utorok 13. júla 2010

Pšeničné soirée

Horúce leto je pre mňa obdobím útlmu. Som v udržiavacom režime rovnako ako naša záhrada a obe máme v tomto čase rovnakú prioritu – prežiť bez vypálenia (ja viac vnútorného, záhrada samozrejme vonkajšieho:).
Aj preto sa v exteriéri snažím pohybovať najmä v ranných a večerných hodinách.
Podobne ako v nedeľu, keď sme si podvečer vybehli s rodinkou trochu do prírody.

Keďže zvedavým očiam nášho Jakuba neunikne nič čo má motor, vedeli sme, že žatva, pri ktorej kombajn či traktor nesmú chýbať, je v plnom prúde.

Napriek tomu sme natrafili na pole, ktorého sa ešte koleso žiadneho zo spomínaných nedotklo, a klasy pšenice sa na ňom lenivo pohojdávali v miernulinkom vánku s prísľubom budúcej chuti chlebíka.



Pšenicu husto lemovali malé kamilkové slniečka:)


Môj včerajší večer si opäť pripísal prívlastok - pšeničný a naše vchodové dvere sa už hrdia novým venčekom.


Ani schránku som neobišla.


A malé pšeničné aranžmá na chodbe.


Je utorok večer, ja dopisujem svoj pšeničný blog a tým ukončujem moje trojdňové pšeničné soirée:)

23 komentárov:

  1. Waw Gabi ten veniec na dvere si ako spravila???? Je nadherny a takisto aj ostatne dekoracie :o). A klasky su teda tento rok krasne velke! Krasne letne dni prajeme.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ahojky Gabi,

    teda, na co koukám jak blázen je ten věnec a i mě by zajímalo, jak jsi věnec upletla. Myslím na klasy a také přemýšlím, že zkusím uplést věnec, nikdy jsem to nedělala.

    Jsi moc šikovná, dekorace je nádherná a přírodní, to chválím.

    Krásný den, i když asi dnes hodně teplý. Eva

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Výlet-materiál-krásne dvere! Užitočný to bol deň.Venček je krásny, hneď ma napadlo: Ako uháčkovaný. Vďaka Bohu za plné klásky, bez nich by nebolo ani CHLEBÍKA S LÁSKOU PEČENÉHO.
    Pekné prázdniny.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Gabika, no paaani ten veniec je ozaj uzasny!!! nepodelis sa s postupom? :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ďakujem Luci, Evi, Vieri:)
    Dievčence mám trochu obavy, že keď vyjdem s pravdou von, stratí sa čaro prírodného venčeka,...
    Až keď som sa do venčeka púšťala, tak som zistila, že zo zrelých kláskov ho nemám šancu upliesť. Zrelá pšenica je veľmi krehká, lámavá, drobivá. Tak som mrkala na nete a upliesť pšeničný veniec možno len z nedozretých, takých ešte zelenkastých kláskov, tie sú ešte ohybné.
    No ale čo s kláskami a veľkou túžbou mať z nich venček?
    Vzala som si menší polystyrénový veniec, ovinula ho jemným prírodným plátienkom a začala ukladať klásky po jeho obvode husto vedľa seba prichytávajúc ho tavnou pištoľou...Nuž áno.
    Po jeho vnútornom obvode som rovnakým spôsobom prichytila ďalšie klásky. Stále mi tam ešte čosi chýbalo... Skúšala som mašle rôznych druhov, ale akosi mi tam žiadna nesedela. Tak som si jednoducho prírodným motúzikom priviazala do jeho hornej časti ešte pár kláskov a dve makovičky. A bolo hotovo.
    Tak ako dievčence, ste moc rozčarované?:)Gabi

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Gabi, s tím teplem jsem na tom podobně. Raději nevyvíjet žádné velké aktivity a počkat do večera. Z klasů jsi udělala krásnou výzdobu!

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Gábi, máš to nááádherné!!!!
    U nás je obilí ještě nazelenkavé, tak to je ideální k pletení po obvodu, ale ty ho máš naozaj prekrasnýýýýý!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ahojky Gabi,

    děkuji za tip na pletení věnce, zdá se to jednouché, dobře jsi to popsala.

    Evča

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Ahoj Gabi! Ja som hneď myslela na venček, že to si mohla len s taviacou pištoľou, ale tá nič nemení na jeho pôvabe a to svoje čaro má!!! Pekne si to celé vymyslela! Keď nebudem lenivá dnes si natrhám klásky a tiež sa pokúsim o čosi "špeničné" .
    Pekný deň!!

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Vďaka za vaše slová.
    Teraz už budem múdrejšia a na budúci rok( ak ovšem nezabudnem) by som chcela skúsiť z tých nezrelých, aby to bolo origoš upletené.
    Jani, ja sa už len tak zakrádam po tienistých miestach ako zlodej:)
    Kejt, to je krásna pochvala od žienky s tak šikovnými rukami. Verím, že na dverách vášho obchodíku iste pribudne niečo podobné:)
    evi, rado sa stalo:)
    Duby, zdá sa, že sme si v rovnakom čase písali vzájomné komentáre:)A samozrejme, ďakujem za milé slová.
    Gabi

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Ahoj Gabi! Tak ten venček - paráda!!! A na kráse mu neuberá ani postup vyhotovenia :o))) A o tom letnom čase - som na tom podobne, leta sa nikdy neviem dočkať a potom ho len prevegetujem - moje telo nechce znášať horúčavy! A tak už niekoľko rokov používam stratégiu - takmer celá dovolenka sa čerpá v lete, dlhé, predlhé rána v nočnej košeli a minimum činnosti:o))) Krásne leto bez vyhorenia! iris

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Gabi, jak jsi psala, že s Kubíkem chodíte pozorovat kombajny, tak jsem si vzpomněla, když jsem byla s mladší dcerou pozorovat kombajn ( nutno podotknout, že ona spíš pozorovala kombajnéra ! )tak jsme si sedly na mezu ....... a kombajn se zastavil.
    Borec se v tým šťoural a šťoural a stroj stávkoval. Tak nás to přestalo bavit a šly jsme do pryč. Za půl hoďky se tam šla podívat a stroj pořád nejel.Asi jsme ho uřkly........

    Věneček máš krásný,kde berete lidi energii, mně se nechce vůbec nic !
    čau Jar.

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Aj mne sa veľmi páči tvoj venček. Upletený, či neupletený, je perfektný.

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Gabi, mne si zahrala na citové strunky:) Pšeničné klasy sú mojími najobľúbenejšími "kvetmi" a kedysi som oduševnene prehlasovala, že moja truhla bude ručne maľovaná nabielo a na nej klasy:) No, potreby človeka sa menia a ja už nemám chuť umierať:)))) Ale klasy mi prirástli k srdcu. Sú odvážne a všetko vydržia - horúce slnko, silný dážď, neutíchajúci vietor, silu mláťačiek, mlynské utrpenie, nekonečné teplo pece, rez noža, a predsa sa nám núkajú s radosťou a skromnosťou ako každodenný pokrm. Vážme si ich!
    Venček i dekorácia sú mimochodom úžasné a tavná pištoľ? No a čo! Aspoň si nám všetkým pleteniachtivým dala na frak:)
    Krásny deň želám

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Ahojky Gabi, máte to tu moc pěkné,ta pšeničná výzdoba je nádherná, taky děti, dekupáž a další. Díky za návštěvu u mě, já se budu určitě vracet. Krásné a méně horké dny, Dana.

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Gabi, moc krásné. Jsi velká šikulka. To počasí je strašně ubíjející, opatruj se - hodně se zalévej :-). Krásné léto. Zuzka

    OdpovedaťOdstrániť
  17. ahoj gabi...tie pšeničné dekorácie sú užasné.veruže sa pôjdem prejsť okolo nejakého pola a natrhám si z nich. ďakujem za inšpiráciu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Ahoj, venček sa Ti pekne podaril. Prvá fotka mi evokuje koniec prázdnin, neviem prečo :-) L

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Pánabeka pšeničné pole som už pekne dlho nevidela :)) Samej sa mi nechce nikde a polovička nateraz k dispozícii na prechádzky nie je :)

    Ako deti sme za dedinou skákali do sena a steblá sme mali zapichnuté v každom póriku našich tiel. O alergii sme v tom čase ešte nemali poňatia.

    Gabi si šikulka, krásny venček,

    Eva

    OdpovedaťOdstrániť
  20. gabi...neda sa nejako sledovať tvoj blog?

    OdpovedaťOdstrániť
  21. Iris: vďaka:)
    Jaromilka: To vieš, každý má íné motivácie sledovať čosi:) A nemysli si, ja sa v týchto dňoch cítim ako slimák na svojej poslednej ceste
    Ajka: ďakujem pekne
    Janya: krásne slová hodné zamyslenia a Ďakujem za povzbudenie:)
    Danae: ste kedykoľvek vítaná:)
    ZuLe: zalievam zalievam, v kritických okamihoch okupujem deckám bazénik:)))
    Jana: zdá sa, že inšpiráciu si plne načerpala:) Sledovanie riešim tak, že sa dám ako následník.
    Lusikka: ja som si ako decko myslela, že žatva je niečo, čím sa tak neoficiálne končí leto...:) Keď som viac začala vnímať svet bola som doooosť prekvapená:)
    Ewulina: nie sú spomienky tým najkrajším majetkom?:) Dík

    OdpovedaťOdstrániť
  22. Gabi, děkuji za pochvalu a ten můj slaměný věnec, na který ses ptala, je kupovaný v Ikea, původně byl vánoční :) . Pěkně tvoříš! Příjemné dny!

    OdpovedaťOdstrániť