piatok 25. júna 2010

Skutočný príbeh o princeznej a žabe

Krátko na to, ako sa na jar objavila v našich kinách ďalšia Disneyovka Princezná a žaba, nastalo obdobie dažďov, ktoré, mám pocit, s menšími prestávkami trvá až do dnes. A zdá sa, že stále nekončí.


Následkom toho sú, mimo iného, žabky rôznych veľkostí a najrôznejších zemito-zelených odtieňov v našej záhrade. O tom, že ich je požehnané množstvo, svedčia každodenné viachlasné koncerty s výkonmi, za ktoré by sa nemusel hanbiť ani slávny ruský spevácky zbor Alexandrovci.



Príbeh o princeznej a žabiakovi, ktorý sa bozkom princeznej zmenil na princa je notoricky známy. Ja vám ponúkam jeho "skutočnejšiu" verziu.

Žila v jednej zemi krásna, múdra a emancipovaná princezná. Keď raz sedela vo svojej nádhernej záhrade na brehu potoka, vyskočila z potoka žaba a ...
... povedala jej: "Som princ zakliaty zlým čarodejníkom. Stačil by jediný tvoj bozk, aby som sa znova premenil na krásneho, urasteného a elegantného muža.
Potom sa môžeme vziať a žiť šťastne v tvojom zámku s mojou matkou. Budeš ma môcť milovať, pripravovať mi jedlo, prať moje košele a rodiť moje deti. Budeme veľmi šťastní."
V ten istý večer si princezná pri vychutnávaní ľahko osmažených žabích stehienok vo vínovej omáčke pomyslela: "No to si uhádol, blbečku...".


Snáď vás táto obnovená verzia naladila na príjemné prežitie víkendu a aj keď som sa pri jeho čítaní sama dobre pobavila, romantička vo mne sa hlási stále k tomu pôvodnému scenáru, presne tak, ako som to spravila aj pred takmer 7mimi rokmi v náš deň "D":)

8 komentárov:

  1. To je náááádherná rozprávka! Najmä na tej poslednej fotografii. Odhliadnuc od toho skutočného príbehu s košeľami:), celkom sa mi páči starý scenár. Inak žabky len ako motív, lebo ma raz jedna veľká ropucha dohnala až k behu otvorením svojich očí:)
    Krásny víkend, Gabi

    OdpovedaťOdstrániť
  2. To bola asi nejaká princezná-francúzočka zvyknutá na chuť žabích stehienok.:o) My slovenky preferujeme tradície v rozprávke aj na tanieri. Každá si brala svojho vyvoleného princa a je na ňom či dospeje ku kráľovstvu alebo bude iba za šaša.
    Vďaka žabkám máte menej komárov, tak si ich obchádzajte. Prajem krásny víkend!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tá rozprávka nemá chybu, dobre som sa zasmiala!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Vtipné! Pravdivé...no, někdy ano! Pobavila si mě, pěkný večer, Gabi.
    Zdravím Helena

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ahoj Gabi! Ďakujem za večernú rozprávku! :o))) Nemá chybu, moc som sa pobavila. Tá zelená žabka sa ti veľmi dobre vydarila.
    Pekný víkend!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Pobavilo ma to a ten nápad na svadobných fotkách je super. Originálne. Len by ma zaujímalo, či to vzniklo spontánne po uzretí žaby, alebo bol nápad prvý a tú zelenú krásavicu ste museli hľadať...

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ďakujem za vaše komentáre, dievčence:) Som rada, že ste sa pobavili.
    Ajka, keď sme si chystali svadbu, tak som kdesi videla podobne upravený fotopríbeh. Kedže živú žabu by som za svet do rúk nechytila, nehovoriac o jej bozkávaní:), tak som si povedala, že ak na dáku vhodnú natrafím, bude aj rozprávkový fotopríbeh. Žabu som našla v obchode s keramikou a máme ju odloženú doteraz spolu so svadobnou kyticou. S božtekmi sa však už obraciam priamo na princa:)Gabi

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Gabi-ten fotopříběh, to jsi celá ty :srandy kopa !
    Ten vtip když jsem nedávno četla,tak jsem se dobře pobavila-nebo spíš zamyslela.Dík za připomenutí !!!
    Nedávno byl filmový festival ve Zlíně a uváděl to borec převlečený za princeznu a měl monolog: nemám zámek...nemám prince...ALE MÁM ŽABU.....
    (bylo to docela povedený,no nic to mi naskočilo při té tvé zelené......)

    OdpovedaťOdstrániť