pondelok 7. apríla 2014

Začiatok apríla

Po medveďom cesnaku sme pokračovali v našom nadšení pre bylinkárčenie v spracovaní púpavy na sirup. 
Ono to mal byť pôvodne recept podľa Márie Trebenovej na púpavový med, ale napriek všetkému úsiliu a ochote držať sa presne jej postupu, sa nám nepodarilo docieliť požadovanú hustotu.
Takže máme sirup :)

V záhradke to bzučí a raší a kvitne a sfarebnieva o dušu - ružové veternice, hruškové kvety, strapatý červený tulipán a orechové jahňady.

A tu vám predstavujem môjho nového, romanticky ladeného aj dotvoreného dvojkolesového kamoša. 
Náramne sa mi hodí na naše jarné výjazdy do prírody, juchuchú:)
Aj vo štvrtok poobede sme si spravili príjemnú popoludňajšiu pohodičku pri Váhu, pokochali sa výhľadom na rieku, zakvitnuté trnky a sem tam nám popred kolesá prebiehali aj takýto zaujímaví "chrobákoši".

Teším sa z celého toho života okolo mňa, zo všetkých sýtych farieb po zime, z mojej novo nadobudnutej aktívnosti na novom bicykli, ale momentálne sa asi najviac teším z toho, že sa mi aspoň zatiaľ darí plniť si svoje predsavzatie z predchádzajúceho príspevku - uverejňovať moje blogerské "vstupy" častejšie :)

16 komentárov:

  1. Gábi já ho taky nikdy neměla extra hustý ... asi to tak má být:-))
    Pěkné fotky jsi připravila, jsem se pokoukala:-))
    Ajka

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Gábinko, nejdřív pochválím to kolo! Když jsme byli v Holandsku žádná místní dáme nešla pěšky, nýbrž na takovémto kole...A teď to vaše bylinkářství - jarní nádhera!
    Moc tě zdravím, Helena

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Helenka, vďaka, presne tak holandské žienky dokážu byť tak kúzelne ženské a pri tom v pohybe, tak prečo nie aj my:)

      Odstrániť
  3. Tešíme sa tvojmu novému "blogerskému vstupu" ;-)
    Pekne si užívate, bicykel je nádherný, tiež by som sa tešila na bicykové výjazdy (čoskoro budem mať (dúfam!) pojazdný aj ten môj). :) A púpavového medu/sirupu ste navarili neúrekom. U nás bude púpavová sezóna trochu neskôr. Ale najviac sa teším na medovku.

    Krásnu jar a prípravu na veľkonočné sviatky vám želám. L.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No presne si zdôraznila slovné spojenie, s ktorým som sa potrápila skoro pol hodinku:) Niekedy mi slová plynú z hlavy ako rúd, ktorý mám problém aj zachytiť a občas sa zaseknem a nijakovsky nedokážem presne vyjadriť to, ako to cítim... Toto bol presne ten prípad:)
      Ej bicykel si užívam. Veď to je môj úplne prvý v živote, ktorý som si mohla vybrať úplne sama. Ako dieťaťu mi ho vyberali rodičia, potom som mala pár rokov pauzu od bicyklovania a keď už obe deti pozerali mojim smerom, že len ja "trhám partu" bicyklistov, začala som sa obzerať po niečom, čo by sedelo môjmu naturelu čo najviac. Môj výber trval dlho, ale neľutujem. teším sa z neho ako krpci zo svojich prvých :)

      Odstrániť
  4. To kolo je krásně romantické, hned se mi vybavily Postřižiny :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No dúfam, že ja na ňom nedostanem výprask po zadku :)

      Odstrániť
  5. nádherné fotečky. Přeji krásné jaro.Věrka

    OdpovedaťOdstrániť
  6. U nás je to stejné, taky vždy vznikne pampeliškový sirup a ne med. Ale pampelišky nám ještě nekvetou. Někdy taky děláme pampeliškový likér, to se sladký sirup namýchá s rumíkem :-)
    Zdravím, Pavel

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ohohó, v novom šate :D bicykel je suprový, aj ja túžim po takomto retro kole :D Z púpavového medu mám aj ja nakoniec vždy sirup - ale deti ho aj tak zbožňujú ;-) No a tá rozkvitnutá záhrada! Aj ja už chcem ...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Si predstav, že som si bicykel vyberala 2 roky a keď som sa konečne odhodlala, že tak tento, tak už ho nemali. Dostala som ponuku na tento, ale boli veľmi zlatí, dali mi ho za cenu toho pôvodne vybratého a pár drobností k nemu ako bonus, no tak potom nekúp ho :) A z dvojročného vyberania nakoniec bolo rýchle rozhodnutie pre iný. Zatiaľ neľutujem a dúfam, že ani nebudem :)

      Odstrániť
  8. Gábi, tu je krásně!!! MOC,krásná změna, já u tebe nebyla dlouho a tak koukám, moc pěkný...moc se mi líbí to kolo! Aj troška závidím...je moc pěkné a fotky s pampeliškami také :-)))
    měj se hezky K

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem moja milá:) Ako sa môžeš dočítať v mojich reakciách na predchádzajúce komentáre, ten bicykel mi bol zrejme súdený :)

      Odstrániť